Μπέκετ – Ταινία Νέτφλιξ – Από τις χειρότερες…

Βλέπω που γράφουν ορισμένες ιστοσελίδες, “βγήκε το Μπέκετ στο Netflix, η ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα…καταιγιστική δράση” και αναρωτιέμαι γιατί δεν περιμένουν να την δουν πρώτα και να γράψουν κάτι μετά. Αν εξαιρέσεις τα απίστευτης ομορφιάς τοπία στους Δελφούς και στο Μέτσοβο η ταινία είναι μία δυσφήμιση για την χώρα μας. Όσο και αν το πολιτικό κλίμα είναι πολωμένο και τεταμένο αρκετές φορές, το σενάριο είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά.

Σενάριο

Ο Μπέκετ με την κοπέλα του κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Ένα βράδυ που οδηγούν, ο ύπνος παίρνει τον Μπέκετ, βγαίνουν από τον δρόμο και το αυτοκίνητο καταλήγει σε ένα σπίτι. Η κοπέλα του χάνει την ζωή της ενώ εκείνος τραυματισμένος βλέπει μία γυναίκα και ένα παιδί στο σημείο. Την επόμενη μέρα δίνει κατάθεση στην αστυνομία και αντί να τον στείλουν πίσω στην πρεσβεία, τον αφήνουν να περπατήσει μέσα στο δάσος 4 χιλιόμετρα μέχρι να βρει το σημείο που έγινε το τροχαίο. Εκεί, ο αστυνομικός που του είχε μιλήσει, πάει να τον σκοτώσει… Ακόμα και αν ίσχυαν όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν μετά, θα μπορούσαν βέβαια απλά να τον μαζέψουν από εκεί (ή να μην τον άφηναν καν να πάει) και να λήξει.

Μια καλή σκηνή με γέλιο…

Να λέμε και τα καλά! Η ταινία είχε μία σκηνή ανατρεπτική!!! Σε πόσες ταινίες έχουμε δει τον πρωταγωνιστή την ώρα του ανθρωποκυνηγητού να σταματάει έναν περαστικό και να του παίρνει το όχημα; Σε πολλές…

Στην συγκεκριμένη ταινία συνέβη κάτι ανεπανάληπτο! Ενώ κυνηγούσαν τον Μπέκετ σε κάποια στενά δρομάκια στην Αθήνα, έπεσε σε ένα μηχανάκι που οδηγούσε μία κοπέλα και αποπειράθηκε να το πάρει…τότε εκείνη τον έσπρωξε, του είπε “αντε από δω ρε” και έφυγε…

Να την δω;

Όχι. Είναι χάσιμο χρόνου. Αν δεν είχε γυριστεί στην Ελλάδα, θα την σταματούσα στα 10 λεπτα. Τώρα περισσότερο από περιέργεια άντεξα το μαρτύριο για περίπου 2 ώρες.