Μαρία Τζιρίτα – Ιόλη

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

Μαρία Τζιρίτα – Ιόλη

[ux_image id=”190221″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

Συγγραφέας: Τζιρίτα Μαρία
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Ημερομηνία έκδοσης: 2015
Σελίδες: 368

Κανέναν δεν ξεχνώ. Ούτε τους ζωντανούς, ούτε τους πεθαμένους. Τον παππού σου, τον Παντελή, τη γιαγιά Ιόλη… Όλοι τους κάτι μου έδωκαν, κάτι μου πήραν… Μα μη γελιέσαι κόρη μου… Αν γραφότανε ποτές ένα βιβλίο για τη δική μου ζωή, ένα τίτλο θα είχε, έναν και μόνο. Μια λέξη μοναχά: Ιόλη.

Όλη της η ζωή πέρασε μπροστά από τα μάτια της τη νύχτα εκείνη. Σε κάθε στιγμή της ζωής της, σημαντική κι ασήμαντη, η γιαγιά της ήταν εκεί. Και τότε η Ιόλη συνειδητοποίησε ότι σε όποια εικόνα κι αν έβλεπε τον εαυτό της, σε κάθε ηλικιακή της φάση, είχε γύρω της δυο τεράστιες φτερούγες που την έκαναν να νιώθει σιγουριά και ζεστασιά. Ναι, ήταν φτερούγες, δεν έκανε λάθος. Λευκές απαλές φτερούγες, σαν αυτές που έχουν οι άγγελοι. Πώς το ’κανε αυτό το θαύμα η γυναίκα αυτή; Ένα κορίτσι που δεν είπε ποτέ τη λέξη «μαμά», να μη νιώσει την έλλειψη της σε όλη της τη ζωή; Πόσο μοναδικός, πόσο ιδιαίτερος άνθρωπος ήταν η κυρ Αγγέλω; Όσες ζωές και να ζούσε μαζί της η Ιόλη, ποτέ δε θα της έφταναν. Κι όσα ευχαριστώ και να της έλεγε, ποτέ δε θα ήταν αρκετά.

[/col]
[col span__sm=”12″ padding=”20px 25px 20px 25px” align=”center” bg_color=”rgb(95, 68, 99)” color=”light” animate=”fadeInUp”]

Μαρία Τζιρίτα – Ιόλη

Είναι κάποιοι συγγραφείς με τους οποίους δένεσαι γιατί σου αρέσει ο τρόπος γραφής τους αλλά κυρίως γιατί μέσα από αυτά που γράφουν νιώθεις ότι έχετε παρόμοιο τρόπο σκέψης. Η κ. Τζιρίτα ανήκει σε αυτή την κατηγορία όσον αφορά εμένα. Είχα γράψει και παλιότερα για ένα βιβλίο της (Όσα η αγάπη συγχωρεί) και τώρα που διάβασα και την Ιόλη, την συγκαταλέγω στους αγαπημένους συγγραφείς. Η κυρ Αγγέλω του βιβλίου δεν ήταν η γιαγιά της και ας την φώναζε έτσι. Η κυρ Αγγέλω του βιβλίου θα μπορούσε να είναι η γιαγιά ή η μάνα του καθενός μας. Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω αυτό το βιβλίο με μία φράση, θα ήταν “μάθημα ζωής”. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

[button text=”ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΔΩ” color=”success” style=”shade” radius=”5″ depth=”3″ depth_hover=”5″ link=”http://mikk.ro/BzNy” target=”_blank”]

[/col]

[/row]