Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”13240″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

Συγγραφεις: Άρτεµις Βελούδου – Αποκότου, Αγγέλα Γαβρίλη, Ειρήνη Μανωλάκου, Μαριλένα Μέξη, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αγνή Σιούλα, Γιώργος Shoji Μαρούδης, Ιωάννα Ελίζα Πολιτσοπούλου, Παναγιώτα Τσιµπαλίδη, Βίβιαν Φόρτη και Γιώργος Χατζηκυριάκος.
Εκδόσεις: Πηγή
Ημερομηνία έκδοσης: 2017
Σελίδες: 259
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Έντεκα νέοι ανερχόμενοι συγγραφείς και δημιουργοί, παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο βιβλίο που παντρεύει τη λογοτεχνία του Φανταστικού με την Ελληνική λαογραφία και παράδοση!

Ήταν κάποτε µια γιαγιά, που δεν άφηνε τη φωτιά της ποτέ να σβήνει. Μα σαν έσβησε η ζωή της, η φωτιά έφυγε απ’ την εστία να περιπλανηθεί, κοιτάζοντας µε το µάτι ενός γάτου, ακούγοντας µε το αυτί ενός σκύλου και πετώντας µε τα φτερά µιας κουκουβάγιας. Κάποτε, έφτασε η φωτίτσα, αποκαµένη πια, στη ρίζα µιας Ιτιάς. Εκείνη, για να την παρηγορήσει, άρχισε να της λέει ιστορίες.

Οι «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» είναι µια ανθολογία διηγηµάτων, µε τις ρίζες τους στις αφηγήσεις των µανάδων, των γιαγιάδων, κι ενίοτε των φίλων. Ιστορίες µε αερικά, κυράδες του δάσους, δαιµόνια, φεγγαροπαρµένους και νεκραναστηµένους, όπως τις άκουσαν οι συγγραφείς της οµάδας Will o’ Wisps, ή τις εµπνεύστηκαν από την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου µας.

Αυτές είναι οι αφηγήσεις του βιβλίου, µε µια άλλη να τις αγκαλιάζει –ιστορίες φωτεινές και σκοτεινές, ίσες στον αριθµό, ιστορίες που είπε η Γιαγιά Ιτιά στη Φλόγα…

 

[/col]
[col span__sm=”12″ padding=”20px 25px 20px 25px” align=”center” bg_color=”rgb(95, 68, 99)” color=”light” animate=”fadeInUp”]

Το γοριλάκι σχολιάζει…

Κατ’ αρχάς, η ιδέα της συγγραφής του συγκεκριμένου βιβλίου είναι πραγματικά πολύ καλή. Μία ομάδα νέων και ταλαντούχων συγγραφέων (Will o’ Wisps) έχει συγκεντρώσει τοπικές ιστορίες, θρύλους και μύθους με γοργόνες, ξωτικά κ.α. και τις συνδύασαν με την δική τους φαντασία, βγάζοντας ένα άψογο αποτέλεσμα. Όλες αυτές τις ιστορίες τις αφηγείται…η Γιαγιά Ιτιά. Με απλά λόγια γίνεται κατανοητό το νόημα της κάθε ιστορίας.

Ζούμε στην εποχή που το φανταστικό έχει πάρει τα πάνω του με πολλές ξένες σειρές και ταινίες να βασίζονται σε τέτοιες ιστορίες. Οι συγγραφείς κατάφεραν να εμπνευστούν από την πλούσια ελληνική μυθολογία και λαογραφία και να δημιουργήσουν ένα βιβλίο που έλειπε. Η συγκεκριμένη προσπάθεια αξίζει σίγουρα της στήριξής μας. 

[button text=”ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΔΩ” color=”secondary” style=”shade” radius=”5″ depth=”3″ depth_hover=”5″ link=”http://go.linkwi.se/z/469-0/CD19092/?lnkurl=https%3A%2F%2Fwww.public.gr%2Fproduct%2Fistories-tis-giagias-itias%2Fprod8760554pp%2F” target=”_blank”]

[/col]

[/row]