Το ερπετό – Σειρά Netflix

Το ερπετό – Σειρά Netflix

Το ερπετό είναι σειρά του Netflix, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Σαρλ Σομπράζ. Ο Σομπράζ σκότωσε πολλά άτομα στην Ασία της δεκαετίας του 70. Στην πλειοψηφία τους ήταν νέες και νέοι που έψαχναν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια, μίας ώρας περίπου το καθένα. Αξίζει να τη δείτε!

Υπόθεση

Πολλοί νέοι την δεκαετία του 1970 έκαναν το λεγόμενο hippie trail. Ξεκινούσαν δηλαδή ένα ταξίδι με τελικό προορισμό το Νεπάλ στο Θιβέτ, αναζητώντας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Εκεί τους…περίμενε ο Σαρλ. Ένας γοητευτικός γαλλοβιετναμέζος με την επίσης εμφανίσιμη συζυγό του, Μαρί-Αντρέ Λεκλέρκ. Όλοι ενθουσιάζονταν από τον τρόπο ζωής του… ο οποίος περιείχε πολλά πάρτυ, σεξ, ναρκωτικά, μουσική… Παράλληλα, τους παρουσιαζόταν σαν εκτιμητής πολύτιμων λίθων με πολύ σημαντικές γνωριμίες. Επειδή όμως ότι λάμπει, δεν είναι χρυσός, στο τέλος τους έκλεβε και τις περισσότερες φορές τους σκότωνε κιόλας μιας και είχε μίσος για τον τρόπο ζωής και την φιλοσοφία τους.

Από την άλλη πλευρά, θα δούμε την αγωνιώδη προσπάθεια ενός διπλωμάτη από την Ολλανδική Πρεσβεία της Μπανγκόκ, του Χέρμαν Κνίπενμπεργκ να διελευκάνει τις υποθέσεις εξαφάνισης που φτάνουν στο γραφείο του. Πραγματικά, αν δεν είχε ασχοληθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος κόντρα σε όλους και σε όλα, κανείς δεν θα ενδιαφερόταν. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι βλέπουμε πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα λόγω της ψηφιακής επανάστασης. Πράγματα που σήμερα θεωρούνται αυτονόητα, τότε ήταν τελείως διαφορετικά και αυτό το εκμεταλευόταν όποτε έπρεπε ο Σαρλ.

Να τη δω; 

Δεν υπάρχει περίπτωση να είστε φαν των σειρών που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες και δείχνουν εγκλήματα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και να μην σας αρέσει το Ερπετό. Το γεγονός ότι έχει 7,6 στο iMDB δεν είναι τυχαίο. Από εμένα, έχει ένα 8άρι!

Στο ρόλο του Σομπράζ, είναι ο Ταμάρ Ραχίμ, γνωστός και από το The Looming Tower. Γενικά, ο συγκεκριμένος ηθοποιός φαίνεται πως έχει δυνατότητες και κάνει καλές δουλειές.

Παρόμοια σειρά; Μου έρχεται στο μυαλό ο Βρώμικος Τζον… άλλο καλό παιδί και αυτός…