Γέρικο Σκυλί, Νέα Κόλπα – Ισπανική Κωμική Σειρά
Η σειρά «Γέρικο Σκυλί, Νέα Κόλπα» (Old Dog, New Tricks) είναι μια τρυφερή, έξυπνη και βαθιά ανθρώπινη ισπανική παραγωγή του Netflix. Συνδυάζει την κωμωδία με το κοινωνικό σχόλιο, προσφέροντας κάτι περισσότερο από μια απλή σειρά για τα ζώα. Τα επεισόδια είναι διάρκειας 25-30 λεπτών και καταφέρνει να προσφέρει γέλιο αλλά και τροφή για σκέψη.
Υπόθεση
Ο Αντόν είναι ένας παλιός κτηνίατρος της επαρχίας, γνωστός για τη σκληρή του δουλειά, την ευθύτητά του και – πάνω απ’ όλα – την πραγματική του αγάπη για τα ζώα. Όταν όμως οι οικονομικές δυσκολίες τον αναγκάζουν να κλείσει το ιατρείο του, η μόνη λύση που βρίσκει είναι να δεχθεί μια δουλειά σε ένα πολυτελές pet-store της πόλης, που ειδικεύεται σε πανάκριβα προϊόντα και «περιποιήσεις πολυτελείας» για κατοικίδια.
Από την πρώτη στιγμή, ο Αντόν δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Έρχεται αντιμέτωπος με έναν κόσμο που αντιμετωπίζει τα ζώα σαν αξεσουάρ και όχι σαν ζωντανές ψυχές. Ενοχλείται από τις υπερβολές του marketing, τις «θεραπείες» ομορφιάς, τις φωτογραφίσεις για social media και τα άσκοπα προϊόντα που πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές. Για εκείνον, η φροντίδα ενός ζώου είναι πράξη ευθύνης και αγάπης, όχι επίδειξη. Κι έτσι, μέσα από τις συγκρούσεις του με τους συναδέλφους και τους πελάτες, η σειρά φωτίζει με χιούμορ και ευαισθησία τη σύγκρουση ανάμεσα στην αυθεντική φροντίδα και την εμπορευματοποίηση.
Παράλληλα, ο Αντόν ανακαλύπτει πως, όσο κι αν δυσκολεύεται να δεχθεί την αλλαγή, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγαπούν αληθινά τα ζώα. Η πορεία του γίνεται μια σιωπηλή υπενθύμιση ότι η ενσυναίσθηση, η απλότητα και η ειλικρίνεια έχουν αξία ακόμα και σε έναν κόσμο που μοιάζει να τις έχει ξεχάσει.
Αξίζει να τη δω;
Ναι. Το «Γέρικο Σκυλί, Νέα Κόλπα» είναι μια σειρά που θα σε κάνει να χαμογελάσεις, να συγκινηθείς και να σκεφτείς. Δεν φοβάται να αγγίξει θέματα όπως η εκμετάλλευση των ζώων, η απώλεια της αυθεντικότητας και η ανάγκη για προσαρμογή σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Η βαθμολογία της στο IMDb είναι 7. Εγώ θα τη βαθμολογήσω με 7,5.


