[page_header]
[gap height=”32px”]
[ux_image id=”29841″]
[gap height=”32px”]
Στη χώρα μας υπάρχουν Φυσικά Πάρκα, Δασικά χωριά, πάρκα με σπάνια πουλιά, ζωολογικούς κήπους και ελάχιστα θεματικά πάρκα, όπως το Πάρκο Δεινοσαύρων. Αυτό που σίγουρα δεν έχουμε είναι ένα τεράστιο Πάρκο Τυριού, σαν αυτό που έχουν οι λάτρεις του Τυριού στην Κορέα.
Πως μπορεί να είναι ένα Πάρκο Τυριού;
Το Imsil Cheese Theme Park άνοιξε το 2004 και αποτελείται από 32 ολόκληρα στρέμματα με τυριά όλων των ειδών. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν πώς φτιάχνεται το τυρί, να περιηγηθούν σε ένα απολαυστικό γαλακτοκομείο και να δουν αγάλματα με κινούμενα σχέδια που παραπέμπουν σε διάφορα είδη τυριών.
Η αρχιτεκτονική, τα κτίρια και η διακόσμηση θυμίζει αρκετά σε πάρκο της Disney και αυτό το κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό για μικρούς και μεγάλους.
Για όσους δε θέλουν απλά να διασκεδάσουν, το πάρκο διαθέτει κέντρα τυροκομίας, όπου όσοι το επισκέπτονται μπορούν να φτιάξουν το δικό τους τυρί, μονάδα επεξεργασίας γάλακτος, κατάστημα ειδών διατροφής, δύο εστιατόρια και ένα εργαστήριο που ερευνά διαφορετικές μεθόδους για την παραγωγή του καλύτερου τυριού.
Πως ξεκίνησαν όλα;
Η εισαγωγή τυριού στην κορεατική διατροφή εντοπίζεται στο 1958, όταν ένας Βέλγος ιερέας πήγε στο Ιμσίλ (Imsil) ως ιεραπόστολος.
Εκεί μεγάλωσε κατσίκια, από το γάλα των οποίων άρχισε να φτιάχνει το δικό του τυρί. Ο κυβερνήτης της πόλης του ζήτησε να διδάξει την τεχνική του σε όλη την κοινότητα. Έτσι, το Imsil έγινε η Μέκκα του τυριού στην Κορέα.
Της Ευτυχίας Αργυροπούλου
[ux_sidebar id=”inside-article-1″]