Ποιο βιβλίο έλληνα συγγραφέα θα μπορούσε να γίνει αστυνομική σειρά στο Netflix;

Ποιο βιβλίο έλληνα συγγραφέα θα μπορούσε να γίνει αστυνομική σειρά στο Netflix;

Είναι αλήθεια ότι ο εγκλεισμός αυτές τις μέρες με τον κορωνοϊό έχει τις δυσκολίες του. Το καλό όμως είναι πως ζούμε σε μία εποχή που μπορούμε ακόμα και μέσα από το σπίτι να κάνουμε αρκετά πράγματα. Οπότε, το’χουμε ρίξει στο διάβασμα αλλά και στην παρακολούθηση σειρών/ταινιών στο Netflix κατά κύριο λόγο. Έλα όμως που δεν είναι όλες καλές. Εμείς εδώ στο γοριλάκι, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, σκεφτήκαμε να προτείνουμε στο Netflix (και όχι μόνο) τα βιβλία ενός έλληνα συγγραφέα που θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν σειρά! Φυσικά, αναφερόμαστε στον Δημήτρη Σίμο και τα βιβλία “Τα βατράχια”, “Τυφλά μάτια” και “Τοξικά Ψάρια”.

Οι φίλοι της αστυνομικής λογοτεχνίας σίγουρα θα γνωρίζετε τα βιβλία και την τεράστια επιτυχία που έχουν σημειώσει. Οι υπόλοιποι πρέπει να ξέρετε πως οι ιστορίες των βιβλίων έχουν τρομερή πλοκή, ανατροπές, αγωνία και έναν αγαπημένο ήρωα : Τον αστυνόμο Καπετάνο. Οπότε τι μας μένει για να γίνουν σειρά; Ένας καλός σκηνοθέτης και ένα γκρουπ καλών ηθοποιών!

Οπότε, θα πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα δώσουμε και τα ονόματα των ηθοποιών που θα θέλαμε να δούμε στον ρόλο του Καπετάνου. Αν η σειρά είναι ελληνική, ο Γιάννης Στάνκογλου είναι η ιδανική επιλογή. Στυλ, εμφάνιση, φωνή… έχει όλο το πακέτο!

Όσον αφορά τους ξένους ηθοποιούς, σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εμείς προτείνουμε :

Ντανιελ Κρεγκ : Στον James Bond απέδειξε πως θα μπορούσε σίγουρα να υποδυθεί και τον Καπετάνο. Ναι, καλά καταλάβατε, έχουμε αδυναμία στον ήρωα των βιβλιων!

Κίλιαν Μέρφι : Τον ξέρουμε όλοι σαν Τόμας Σέλμπι, αρχιγκάνγκστερ των Peaky Blinders. Αυτή η επιλογή σίγουρα θα έκανε πάταγο και θα είχε τεράστια επιτυχία. Προσλαμβάνεται με χίλια!

Τομ Χάρντι : H πιο “πιασάρικη” επιλογή που θα είχε και μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο πληθυσμό. Έχει γυρίσει πολύ καλές ταινίες. Ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του!

Σε κάθε περίπτωση,  η ελληνική αστυνομική λογοτεχνία τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο. Υπάρχει έτοιμο υλικό για να μεταφερθεί και στην μικρή οθόνη. Είναι κρίμα να μην αξιοποιείται όπως θα έπρεπε!

Για προτάσεις ταινιών πατήστε ΕΔΩ.

Για προτάσεις σειρών, πατήστε ΕΔΩ.