Μόγλης – Mowgli

Όταν ο master της τεχνολογίας motion-capture, Άντυ Σέρκις (βλέπε Γκόλουμ, Καίσαρας στον “Πλανήτη των πιθήκων”), σκηνοθετεί ταινία, τότε οφείλουμε να την δούμε. Στον Μόγλη του 2018, θα δούμε ανθρώπους και ζώα που μιλάνε με ανθρώπινες φωνές. Και τι φωνές; Κρίστιαν Μπέιλ, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τομ Χολάντερ δίνουν τις φωνές τους στους φίλους και εχθρούς του Μόγλη από το Ζωικό Βασίλειο.

ΠΛΟΚΗ

Το σενάριο είναι λίγο πολύ γνωστό. Ένα ζευγάρι λύκων βρίσκει τον μικρό Μόγλη και η αγέλη αποφασίζει να τον κρατήσει μέχρι να αποφασίσουν αν όντως μπορεί να γίνει ένας από αυτούς. Παράλληλα, η τίγρης που σκότωσε τους γονείς του, θέλει να σκοτώσει και τον ίδιο. Οι λύκοι μαζί με τον πάνθηρα Μπαγκίρα και την αρκούδα Μπαλού τον προστατεύουν και του μαθαίνουν τα μυστικά τους. Θα καταφέρει όμως να γίνει τελικά πραγματικά μέλος της αγέλης;

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ;

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για μικρά παιδιά και αυτό κάτι σημαίνει. Ο Μόγλης αγαπάει, πληγώνεται, πικραίνει φίλους, μετανιώνει και θέλει να εκδικηθεί. Οι μορφές των ζώων που θέλουν να βλάψουν τον θρύλο της Ζούγκλας είναι σκληρές. Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω την ταινία με μία φράση, αυτή θα ήταν “Μόγλης για μεγαλύτερα παιδιά”. Αξίζει να την δείτε όχι μόνο για τα εντυπωσιακά γραφικά αλλά και για πολλά μηνύματα που περνάει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το τρέηλερ :